Μια γλυκιά καλημέρα στην αιώνια ζωή


Ο δρόμος του Θεού είν' ανοιχτός
μ' Αγγέλους στα φανάρια
στο τέρμα του αμόλυντο ένα Φως
να φέγγει στα σκοτάδια.

Χριστός Ανέστη!


O Άγιος Γεράσιμος τα είχε βρεί τόσο καλά με τον Θεό και τον εαυτό του, που τον πλησίαζαν ζητώντας  παρηγοριά μέχρι και τα άγρια ζώα. Έτσι, μια ωραία μέρα ένα λιοντάρι τον προσέγγισε βογκώντας από τον πόνο και δείχνοντας του το πληγιασμένο από ένα μεγάλο αγκάθι πόδι του.

Ο άγιος το φρόντισε με καλοσύνη και μόλις έγιανε το λιοντάρι δεν έφυγε, μα έμεινε δίπλα του σαν υπάκουο οικόσιτο ζώο. Τον βοηθούσε στις καθημερινές εργασίες και μόλις ο άγιος κοιμήθηκε τον αιώνιο ύπνο, εκείνο έσκαψε τον τάφο του με τα πόδια του όπου κατόπιν πέθανε κι εκείνο δίπλα στο «αφεντικό» του. 

Και για όποιον νομίζει ότι αυτά είναι παραμύθια:
Ο Χριστιανός ήταν ένα λιονταράκι που πωλείτο σε δημοπρασία. Κάποιοι το αγόρασαν και το μεγάλωσαν μέχρις ότου δε χωρούσε πια στον χώρο όπου φιλοξενείτο, οπότε και φρόντισαν να το στείλουν στην Αφρική.

Μετά από χρόνια θέλησαν να πάνε να δούν τον φίλο τους. Όμως, ο Χριστιανός είχε γίνει αρχηγός της ομάδας του και δεν ήταν σίγουρο ότι διατηρούσε την ίδια φιλική διάθεση προς τους ανθρώπους  που είχε όσο ήταν μικρότερος.

Η απίστευτη συνέχεια....


Πηγή: http://misha.pblogs.gr/tags/ag-gerasimos-iordanitis-gr.html


This entry was posted on 12:17 μ.μ. and is filed under , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

1 σχόλια:

    Ανώνυμος είπε...

    Καλησπερα σας.Ονομαζομε Αντρουλα, και είμαι, απο τη Κύπρο.Δε μπορω, να περπατήσω, μόνη μου. Τα θαύματα, της Παναγίας, και των Αγίων, οι δυδαχες, των Πατέρων, σου δίνουν, δύναμη, πίστη, και υπομονή, να αντιμετωπίζεις, τη καθημερινότητα, στη ζωή.Το τηλεφωνο μου, είναι:00357_99760422. Ευχαριστω.

  1. ... on 7 Αυγούστου 2013 στις 11:41 μ.μ.  

Αποφθέγματα Αγίων Πατέρων

Επισκεψιμότητα

free counters